Önkéntesekkel a természetért

Virágtündérek és bogyómanók - PÁLYÁZAT!!!!

2018-04-12 - voli

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztály által működtetett Vadonleső Program és a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság

„Virágtündérek és bogyómanók”

címmel rajzpályázatot hirdet

Ismered a Vadonleső növényfajait? El tudod képzelni, milyen tündérré vagy manóvá változnának egy bűvös éjjelen? A kornistárnics imádja a társaságot, mélykék ruhájában ott sürög a legszebb lápréteken. A turbánliliom viszont sokkal visszahúzódóbb, szépségét árnyas erdők mélyén rejtegeti. És a hóvirág meg a leánykökörcsin? Csak nem sellő a tündérrózsa? Mit tud a csodabogyó és a sárga ruhás tavaszi hérics? Ők heten a szivárvány csodaszép színeibe öltözött növényeink.

Mozgasd meg a fantáziád! Ragadj ceruzát, ecsetet és mutasd meg nekünk, milyenek lehetnek a virágtündérek és a bogyómanók!

Íme, növényfajaink, amelyek közül válogathatsz: kikeleti hóvirág, tavaszi hérics, leánykökörcsin, fehér tündérrózsa, szúrós csodabogyó, turbánliliom, kornistárnics.

Pályázati feltételek:
* Korosztály:
o általános iskola alsó évfolyam.
o általános iskola felső évfolyam.
* Bármilyen színes, vagy egyszínű technikával, kollázs technikával, esetleg számítógéppel készült egyedi mű.
* Egy pályázó maximum két pályaművel vehet részt, mely lehet sorozat is.
* Postai úton, vagy jó minőségben, elektronikusan (min. 600 dpi, A4, vagy A3 1:1 méret, minden esetben színes beállítású, 8 bit színmélységű beolvasás, TIF formátum).

A pályaműveket a Földművelésügyi Minisztérium, Természetmegőrzési Főosztályra (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11., vadonleso@fm.gov.hu) kérjük beküldeni. Kérjük, a borítékra, vagy az e-mail tárgyaként írjátok rá a pályázat címét: „Virágtündérek és bogyómanók”. 

Pályázati jelentkezés:
A pályázatok elküldési és postára adási határideje: 2018. szeptember 21.
Az alkotásokat korosztályonként értékeljük és jutalmazzuk.

A pályaművekhez kérjük csatolni:
* a mű címe,
* a szerző neve,
* kor/osztály,
* település,
* felkészítő tanár vagy szülő neve és elérhetőségei,
* pályázó postacíme, telefonszáma, email címe.

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2018 novemberében kerül sor a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezésre kerülő „Földikutya gálán”.

Pályázattal kapcsolatos értesítéseket e-mailen küldünk.

A legjobb alkotások beküldői meghívást kapnak 2018 novemberében a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezésre kerülő „Földikutya gálára”. A díjazott alkotásokat megjelentetjük a www.vadonleso.hu és a www.termeszetvedelem.hu weboldalon is.

A pályázattal kapcsolatban részletes információk megtalálhatók a nemzetipark-igazgatóságok honlapján, valamint a www.vadonleso.hu és a www.termeszetvedelem.hu honlapján.

A pályamű beküldésével úgy tekintjük, hogy a pályázó, vagy törvényes képviselője beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez és az alkotások esetleges kiállításon, honlapokon való megjelenéséhez.
A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza!


[ Vissza ]